Camping Julianahoeve - als eerste camping in Nederland - VeBON gecertificeerd

8 juni 2023

Op woensdag 7 juni heeft camping/resort Julianahoeve als eerste camping van Nederland het VeBON certificaat in handen gekregen.

Om het VeBON veiligheidskeurmerk te verkrijgen moeten bedrijven voldoen aan de eisen die staan in de VeBON Veiligheidsnorm 5.0. De VeBON veiligheidsnorm wordt continu aangepast aan de ontwikkelingen in de markt/branche evenals de wet- en regelgeving. Bedrijven leren om te gaan met een veiligheidsmanagementsysteem. Materialen, toestellen en installaties moeten altijd gekeurd zijn en er worden bepaalde eisen gesteld aan het terrein en de accommodatie. Deze veiligheidsnorm helpt bedrijven om de risico’s op ongevallen zoveel mogelijk te reduceren en wordt het kwaliteitsdenken binnen het bedrijf verhoogd. Ieder jaar worden de VeBON gecertificeerde bedrijven via een externe audit beoordeeld. TÜV NORD Nederland verzorgt deze audits.

HISWA-RECRON is de branchevereniging die deze veiligheidsnorm hanteert voor haar bedrijfsgroep Buitensport.

Wil jij - als recreatiebedrijf- ook jouw risico’s tot een minimum beperken binnen de kaders van VeBON 5.0, neem dan contact op met Charlotte de Baat, HISWA-RECRON manager Leisure en recreatie | c.debaat@hiswarecron.nl  |  033 - 303 97 19.  

 

Op de foto van links naar rechts: Maike van Hak (Recreatie coördinator), - Piet Mertens (Eindverantwoordelijke Outdoor), - Johnny van Assen (Parkmanager), Martin van der Velden (Inspecteur TÜV), Henco Klein Kromhof, (technisch manager TÜV afd Leisure)

 

Terug naar overzicht